معاون نظارت بر اجرای استانداردهای سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران که تاکنون بر ضعیف بودن احتمال آلودگی برنجهای وارداتی بهدلیل نظارت این سازمان و وزارت بهداشت در مبادی ورودی برنج به کشور خبر داده بود، روز گذشته آلودگی 2نوع برنج هندی بابانور را تأیید کرد.
به گفته بهادر کاظمی وجود سرب بالا و برنج پاکستانی زیتون بهعلت بالابودن میزان کادمیوم دلیل این تصمیم بوده است. وی به خبرنگار ما گفت: علاوه بر این برنجها، 5 برند برنج ایرانی هاشمی دودی، ستایش، صدری هاشمی آستانه اشرفیه، طارم محلی معطر و اویلا بهترتیب بهدلیل آلودگی و بالابودن میزان افلاتوکسین، کادمیوم و آرسنیک موجود در این محصولات، غیراستاندارد اعلام و مقرر شده است تا از سطح بازار جمعآوری شود.
کاظمی در مورد چگونگی ورود این محصولات بهرغم نظارت استاندارد و وزارت بهداشت و نحوه جمعآوری این برنجها از سطح بازار افزود: برنجهای آلوده وارداتی به شکل قاچاق یا تهلنجی و بدون کنترل وارد و در مراکز غیرمجاز بستهبندی و به بازار عرضه شده است و وظیفه جمعآوری این برنجها نیز برعهده سازمان استاندارد و وزارت بهداشت بوده و با اقدام مشترک این کار صورت خواهد گرفت همچنین سازمان حمایت تنها در زمینه قیمتگذاری برنج و سایر کالا مسئولیت داشته و وظیفهای برای جمعآوری برنجهای آلوده از بازار ندارد.
بهرغم این دیدگاهها مشخص نیست که با توجه با تأثیر مصرف برنجهای آلوده وارداتی و تولید داخل بر سلامتی مردم و سرطانزا بودن این محصولات چرا دستگاههای نظارتی قبل از عرضه این محصولات به بازار با این موضوع برخورد نکرده و نحوه جبران زیان مصرفکنندگان و جمعآوری این محصولات از دسترس مصرفکنندگان چگونه خواهد بود؟